Молологията като нова наука в България

Молология – я питайте дете в 4 клас дали знае каква е тази наука. Едва ли ще ви каже. Но тези деца са още необразовани, не можем да изискваме от тях да знаят такива неща. Защото това е ново учение, дял от науката за глобализиращия се свят. Тепърва се изследва от учените. Но поне в тази област не можем да се оплачем от липса на кадри – има доста изследователи в областта и тенденцията е за все повече студенти в тази специалност.

 Но какво толкова привлекателно има в Мола? Задавам въпрос към специалистите с лъскави тениски и куклите с нацупени устни и много грим. По-подобаващо ще е да си отговоря сам. Привлекателни са продавачките. Но тук ще ме обвинят в завистничество – мадамите ще кажат, че тайно се надявам да имам пари като тях, защото сега ходя в Мола само за да си платя сметката на телефона, но си представям как някой ден ще се опъна на мекото канапе и ще си поръчам малко кафе от 1,50. И са прави. Поне за телефона. Понеже нямам пари като тях, предпочитам да пия бира в парка с приятели, отколкото да се затворя в помещение 10 на 20 метра и да обсъждам всеки минаващ покрай мен. Но и Мола е символ на нещо. Но въпросът е – на изтънчения вкус или на гъзарията? Тук и двата отговора са верни, в зависимост дали питате Буги Барабата или Благой Георгиев. Когато отида в Мола, започвам да изпитвам някаква вътрешна вина или срам – дали защото не знам моловия етикет, дали защото не съм облякъл подходящи дрехи или пък защото не съм с някой, с който да обсъждам горещите клюки, нямам идея, но не се чувствам комфортно.

 Идеята аз да съм в компанията на редовни посетители на мола е все едно да затвориш Галена в тоалетната на Ал Бънди. Сиреч – и на двамата няма да им хареса, но на Галена повече. Какво може да подтикне един човек да отиде в моловско заведение, когато цените там са с 40 % по-високи? Отговорите са няколко – или си прекалено богат, или търсиш да забиеш гадже, или пък си богат и вече си забил гадже, което ще те направи беден. Всъщност истината е, че 90% от хората отиват в Мола за да се покажат пред останалите като оборотни и аристократични, което в моите очи прилича на пернишка седянка. И ако ме попитате защо, ще отговоря – защото предпочитам природата. Просто обичам гората, планината и ако ще пилея времето си, предпочитам да е там. И не, скъпи кукли, на 21 години съм и досега не ми се е случвало да ме нападне мечка или да ме отвлекат канибали. И смятам, че единственото, което ще ви разочарова там е, че няма сервитьорки, които да ви носят кафето. А вас, момчета може да ви стресира това, че ако прекарате една нощ на палатки с момиче, на сутринта  може да настръхнете от лицето й, преди да си сложи грим.

Изключително много съжалявам, че не мога да изясня понятията в молологията, но не съм се специализирал в тази област и не я разбирам. Но за горологията можете да ме питате много. Ще ви отговоря.

Коментирайте чрез:

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете още:
Сър Стенли Ройс - Бащата на грубия секс
Поредица Сър Стенли Ройс – 2-ра част – Богатството

След старта на поредицата Сър Стенли Ройс е време да влезем по-навътре в нещата с Бащата на грубия секс. За това...

Затвори