Данъци и данъчно облагане на доходи – Печалба от P2P платформи (ВИДЕО)

попълване на данъчна декларация за доходи от p2p платформи

Инвестирането в кредити чрез P2P платформи става все популярно и в България. Един от най-честите въпроси относно този вид инвестиции, е как се облагат те и как да попълним и подадем годишната данъчна декларация.

През 2019 г. данъчната декларация беше малко по-различни в частта за декларирането на доходи от peer to peer платформи. В това видео можете да видите как се случваше процесът.

Но и през 2019, и през 2020 г. декларирането става чрез Приложение N6 и са с код 603. Тази информация ми е потвърдена от представител на Националната агенция по приходите (НАП). Във видеото по-долу ще представя как коректно да попълните и подадете данъчната си декларация, ако имате доходи от Mintos, Iuvo, Klear, Grupeer, Robocash или друга P2P платформа за споделено кредитиране.

Ако имате затруднения с частта „Данни за декларатора“, Част III или Част 4, подробно обяснение можете да видите в този клип.

Ако имате печалби от търговия с акции, можете да видите как да попълните данъчната декларация в частта за доходи от ценни книжа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете още:
Как Атака се отнася с инакомислещите?

Неотдавна писах за случката с активисти на "Атака", на която бях свидетел (и мишена). Днес пиша тази статия, за да...

Затвори