Добавяйте полезна информация в сайта си за повече клиенти

Искате вашият сайт да бъде постоянно посещаван? Искате хората да ви харесват и да се завръщат отново при вас? Тогава работете в тази посока. Както се казва, няма кой друг да го направи, ако не вие. Откъде да започнете? Създавайте съдържание, добавяйте постоянно нещо ново в сайта си, карайте хората да си кажат „Този сайт ми харесва, ще го преглеждам от време на време”.

Ако сайтът ви е току-що създаден и още нямате ясна представа как смятате да  привлечете публика и какво точно ще публикувате, ние сме насреща, за да ви дадем някои насоки. Преди да започнете кампанията си,  изяснете целевата си аудитория. Ако продуктите/услугите ви са за млади хора, тогава проучете какво харесват младите. Сегашното поколение обича развлекателните и забавни текстове и статии, които ги карат да разпускат пред компютъра. Подходящи теми са музиката и киното – можете да създавате съдържание за новини около най-популярните изпълнители и всичко ново  в света на киното. По този начин се доближавате до аудиторията си, като й предоставяте информация, каквато тя харесва и я карате тя да се завръща отново и отново. Използвайте бодряшки тон и се старайте да използвате постоянно навлизащите разговорни изрази, чрез които младите общуват.
Ако целите да достигнете до по-сериозен кръг от хора, предимно бизнесмени и предприемачи, проучете пазара, за който ще пишете, и предоставяйте актуална информация за случващото се на него. Така ще изградите авторитет на сайт, който следи всичко случващо се в сферата и хората биха били склонни да посетят вашата страница, за да се информират какво се случва. Не забравяйте след съобщаването на нова информация да отговорите и на въпроса „И какво от това?”. Изяснете на читателя какво следва след дадено събитие, какви ще бъдат последиците от него. Например ако се вдигат цените на петрола, трябва да обясните, че това ще се отрази на редица сектори, като се започне от цената на горивото по бензиностанциите, и се стигне до стойността на хляба.
Длъжни сме да отбележим, че когато развивате някаква дейност и създадете свой сайт, трябва  всяка информация около него да бъде релевантна, т.е. тематична. Не можете да се занимавате с производство и продажба на обувки, а да пишете за политиката на Европейския Съюз относно отглеждането на домати. Редно е темата да се върти около ядрото „обувки”, защото иначе сайтът ви ще изглежда неестествено – както за потребителите, така и за търсещите машини.
Ако следваме горе написаното, каква информация можем да предлагаме на страницата си? Ако искате да се доближите до младото поколение, можете да пишете за най-новата мода обувки, с какви обувки се е показала Дженифър Лопес на последното парти и т.н. А ако целите да достигнете бизнес кръговете – можете да изтъкнете, че предлагате всякакъв вид обувки, за всички сезони и всички вкусове. Като полезна информация можете да добавяте предимствата на едни обувки пред други и т.н.
Това разбира се е само един обикновен пример, който вземаме, за да дадем по-ясна представа на изложението си. Ако искате да спечелите доверието на потребителитепредлагайте им винаги нещо ново и интересно. Предлагайте им това, което те искат да прочетат. Ако нямате време да създавате сами ново съдържание, можете да се обърнете към професионален копирайтър.  Следвате ли това правило, то несъмнено те ще ви споделят на свои приятели, от което вие печелите посетители и клиенти и утвърждавате своето име и марка в сферата на дейността си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете още:
Предимства и недостатъци на различните рекламни агенции

Навсякъде по света има изобилие от рекламни агенции. Но всяка една от тях е различна сама по себе си и услугите,...

Затвори