Как да рекламираме, когато започваме нов бизнес

Рекламата е важна част от всеки един бизнес. Колкото и качствени стоки/услуги да предлагате, няма как дейността ви да бъде успешна, ако не я рекламирате. Ако планирате да основете своя компания, ние ви предлагаме да прочетете няколко полезни стъпки по отношение на рекламната кампания:

1. Създайте свой бранд – Изграждането на собствен бранд е много важна част от всеки един бизнес. Чрез него вие се представяте пред хората. Ако успеете да го популяризирате добре, няма да бъде необходимо дори да споменавате името си на рекламните материали – хората сами ще ви познават само по логото и другите графични елементи. Добър пример за това е знакът на Пепси – само при появата му, хората знаят, че рекламираната напитка е Пепси Кола.
Друго предимство на бранда е, че можете да го използвате за всички фирмени нужди. Добра идея е вашият персонал да бъде облечен с дрехи, изработени в цветовете на бранда ви. Пример за това са служителите на мобилните оператори. Хубаво е всеки ваш продукт да има фирмената марка на опаковката си – така се познава по-лесно кой е производителят. Ако един потребител преди е използвал ваша стока и е доволен, то ако след време се нуждае от друг продукт, би предпочел вашата марка. И за него ще бъде много по-лесно, ако ви познае още по опаковката.
2. Създайте свой уеб сайт – изработката на фирмен уеб сайт е задължително условие в днешно време. Почти всяка компания има онлайн присъствие, така че ако и вие не създадете своя страница, можете само да загубите от това, защото клиентите ще  се обърнат към конкурентите ви, които най-вероятно имат сайт. Добре е страницата ви да бъде създадена според бранда, за да се отличава идентичността ви. Повече за предимствата на фирмения сайт можете да прочетете в статията „8 причини да имате собствен уеб сайт“.
 3. Направете свои визитни картички – задължителна част от вашата дейност са визитките. Когато започнете да създавате връзки и да навлизате в пазара, трябва да има какво да дадете на колегите си, за да могат те да имат ваши данни за контакт и евентуално да ви потърсят. Важно е визитните картички да бъдат направени професионално, за да впечатляват получателите си. Те трябва да са елегантни, отпечатани на хубав картон, с красив дизайн, като за препоръчване е да бъдат направени според вашия бранд. По този начин утвърждавате себе си и марката си.
 4. Печатайте рекламни материали – след като започнете активно дейността си, започнете да печатате различни рекламни материали за стоките и услугите си – флаериброшуриплакати, и ги разпространявайте. По този начин повече хора ще разберат за вас и продуктите ви. Най-добрите компании редовно прибягват до стария, но много ефективен метод на печатната реклама. Например веригите супермаркети редовно печатат каталози с продукти, а мобилните оператори представят най-новите си технологии. Това създава впечатлението, че сте фирма, залагаща на качеството, стремяща се да изгради положителен имидж.
Това най-общо са стъпките, които ви препоръчвам да предприемете, когато организирате своята рекламна кампания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете още:
Как да попълним годишната данъчна декларация - Печалба от акции - Приложение N5
Данъци и данъчно облагане на доходи – Печалба от продажба на акции (ВИДЕО)

И аз като всички инвеститори се вълнувам от подаването на годишната данъчна декларация. За пръв път подавам онлайн декларация за...

Затвори