Безплатните програми за видео монтаж VideoPad и OpenShot – БНТ – (ЦЯЛО ПРЕДАВАНЕ)

Безплатните програми за видео монтаж VideoPad и OpenShot - БНТ - Натисни F1 - Васил Димитров

С колегите от Българската национална телевизия представихме някои от най-популярните безплатни програми за видеообработка с техните предимства и недостатъци. В два снимачни дни показахме работата на 4 програми, като от материала се получиха 2 броя от предаването „Натисни F1“. Представям на вниманието ви Част 1, в която работим със софтуерите VideoPad и Openshot.

Първите си стъпки във видеомонтажа направих с професионална програма. През годините не съм спрял да уча нови неща и винаги повтарям на курсистите си, на които преподавам  видеомонтаж с Adobe Premiere Pro, че ученето не спира с края на нашите занятия – то продължава завинаги. Обикновено ако някой пита коя безплатна програма за видео препоръчвам, се опитвам да насоча избора му към специализиран платен софтуер – защото професионалните монтажисти работят с професионални програми.

Но все пак не всеки е роден да бъде видеомонтажист, а и не всеки желае да усвои всички техники за видеообработка. Понякога просто се нуждаем да изрежем няколко ненужни кадъра от заснетия си материал или да съединим няколко клипа в един. За тази задача не е необходимо да ползваме професионални програми за монтаж – достатъчно е да изберем някой от безплатните инструменти, налични в интернет. Вижте в предаването „Натисни F1“ как да работите с основните функционалности на програмите VideoPad и OpenShot – два от популярните безплатни софтуери за видеообработка – импортиране на съдържание, рязане на клипове, добавяне на текст, ефекти, преливки и други.

Линк към предаването за безплатните програми за видеомонтаж VideoPad и OpenShot  в сайта на БНТ.

За въпроси, свързани с видеообработката, или за частен урок по Adobe Premiere Pro, можете да се свържете с мен чрез контактната форма.

Благодаря на екипа на БНТ за поканата за участие в предаването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете още:
Копирайтинг за SEO – как и защо?

Когато създаваме сайт, който ще е отворен към обществото, то едно от най-важните неща, които трябва да направим, е да...

Затвори