Копирайтинг за SEO – защо са необходими уникални статии?

Все повече собственици на фирмени сайтове се обръщат към професионални копирайтъри за написването на уникални статии. Те са необходими за постоянното актуализиране на страницата. По този начин търсещите машини виждат, че вие публикувате нова информация, че сайтът се поддържа. Но защо е необходимо статиите да бъдат уникални?

Всички знаем, че една и съща статия или информация може да бъде намерена в много и различни сайтове. Това в един момент започва да ни досажда и отблъсква от тези страници, защото не научаваме нищо ново от тях, а само виждаме копирано от някъде съдържание. Именно това е и причината за необходимостта от уникални, тоест авторски статии. През 2011 година Google пуснаха Panda update, който все повече се усъвършенства и няма как някой да бъде подминат от него. Той следи за уникалността на всяко съдържание в сайтовете и наказва тези, които са копирали текстовете си от друго място или пък изобщо нямат такива. Целта на това е всеки сайт да предлага различна, нова информация на потребителите си, а не просто да пълни страницата си с до болка познати неща.
Добавянето на актуални и уникални статии са задължителна част от SEO кампанията, която водите. Ако искате сайтът ви да излиза на първи позиции, то освен SEO оптимизация, трябва да потърсите и копирайтинг услуги, чрез които да си осигурите качествени текстове. Добавянето на линкове в социални мрежи, директории, форуми и т.н. не е достатъчно за оптимизирането на страницата ви, ако не добавяте ново съдържание, защото става съмнително за Google. Кой би тръгнал да дава линк към вас, когато не предлагате нищо актуално и интересно за интернет потребителите?! Необходимо е да има какво да се сподели. А търсачките искат нещата да стават естествено – чрез реално споделяне от потребителите. Реално обаче, няма как по чисто естествен път сайта  ви да се появи на първите позиции в Google само и единствено от споделяния на клиенти и приятели.
Но нуждата от уникална информация не е само за Google. Все пак ви четат хората, а не търсачките. Трябва да осигурите на посетителите си наистина нещо качествено и интригуващо, а не просто няколко измислени реда, колкото да има нещо написано. Ако публикувате статии, които вълнуват обществото, които са интересни, написани по интригуващ начин, то тези хора ще се впечатлят и ще посетят отново страницата ви, дори биха я споделили със свои приятели. По този начин вие ще успеете да си докарате един постоянен трафик, а заедно с това и нови клиенти. Затова е важно кой и как пише текста ви.
Ако искате бизнесът ви да провърви, трябва да се погрижите фирмената ви страница да се показва на предни позиции в търсачките. А това става чрез SEO оптимизация и добавяне на уникално и интересно съдържание. Софтуерът, който препоръчваме да използвате за проверка на уникалност на съдържанието, е Advego Plagiatus.
Ние предлагаме услугата копирайтинг за SEO, като пишем статии на всякаква тематика със 100% уникалност. При поръчка на пакет от статии правим атрактивни отстъпки. Понеже знаем, че вашето време е ценно, изпълняваме поръчките изключително бързо. Свържете се с нас, ако се нуждаете от професионален копирайтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *