Спинване на статии за SEO

Чували ли сте за спинването на статии (от англ. spin – въртя)? Идеята е съвсем проста – вместо да публикувате една и съща статия със 100% еднакво съдържание, вие променяте думите, словореда, цели фрази или абзаци, използвате синоними по темата, по която пишете. Можете да използвате различни софтуерни приложения за синтаксиса и оформлението. Много SEO специалисти работят така – пишат десетина различни статии (например като тази) и после ги пренаписват (спинват) по различен начин, със синоними и размяна на изречения. Ако всяка една от тези 10 статии се спинне по 10 пъти, се получават общо 100 статии, като целта е тези текстове да бъдат достатъчно различни една от друга, за да могат търсещите машини да ги възприемат като уникално съдържание.
Този метод е много популярен и съществува от години. Той помага за генерирането на голямо количество съдържание и е изключително евтин, защото понякога се заплаща само 1/10 от цената на всички тези статии. Част от хората, които се нуждаят статии, поръчват например 10 статии, а след това сами се захващат да спинват текстовете. Това обаче не е препоръчителна практика от специалистите, защото SEO копирайтингът също си има тънкости, а копирайтърите най-добре знаят как да изпипат детайлите, за да се получи по-добра реклама. Все пак трябва да се предложи на потребителите и търсещите машини съдържание с висок процент на уникалност, което изисква опит и вникване в същината на въпроса.
Най-често спинването на статии се използва при публикуване в сателитни сайтове и блогове, като главната цел да се постави линк към вашия сайт в самата статия.

Но какво предлагаме на потребителите чрез спинването?

Случвало ли ви се е да търсите нещо определено в Google и в резултатите да се появят голям брой статии, всяка от която предава абсолютно същата информация като останалите, с почти същите думи? Това предизвиква досада и разочарование у потребителите и само пречи на предоставянето на полезна информация от страна на търсачките. Спиннатите статии не предлагат нищо ново и революционно на хората, това е сигурно.

Работи ли спинването?

Без съмнение спинването дава резултати. Но то трябва да е направено правилно, особено след актуализацията Panda на Google, която все по-строго следи за уникалното съдържание в интернет. Ако решите да спинвате статии, уверете се, че текстът ви е с голям процент уникалност, за да предложите нещо смислено и полезно на читателите на статията, а не просто да напишете съчетание от кратки изречения. Именно тук е тънкостта на копирайтърството, за която говорихме по-горе. Създаването на подходящи статии с ключови думи и правилното спинване е професия, която не всеки владее и в тези случаи трябва да се обърнем към професионален копирайтър.

Как работят спинърите за статии?

Ние препоръчваме да използвате софтуерът за спинване на статии на Cloxy. Как работи той? Когато имате определена зададена дума, най-напред намирате нейните синоними и ги пишете един след друг, разделени със знака “|”. След като изредите всички, за които се сещате, ограждате ги със знаците “{“ и “}”.
Например да вземем думата “плакат”. При спинването й ще се получи следното: {плакат|постер|афиш} .
Когато направите цялата статия по този начин, софтуерът ще комбинира всяка дума с различен синоним от следващите, като резултатът ще е генериране на различен текст всеки път, което води до уникалност на статията.
Когато пишете по дадена тема, старайте се статията да бъде подробна, да бъде погледната от всеки ъгъл, за да бъде достатъчно информативна и за да остане читателят доволен. След това текстът се спинва в няколко по-кратки, но качествени статии.
Ако имате нужда от оригинални статии или спинване, можете да се обърнете към нас за качествен SEO копирайтинг. Ние използваме професионални подходи и предлагаме идеалното решение за вас. А неговото име е уникално съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете още:
Site Talk – навлиза ли нова пирамида в България?

  През последните години в България все по-активно става навлизането на компании с пирамидална структура. Последната, която бе обект на...

Затвори