8 причини да имате собствен уеб сайт

Имате ли своя интернет страница? Не? Ние ще ви изброим няколко причини, поради които вашият бизнес се нуждае от уебсайт.
Със сигурност има фирми, които в страницата си не предлагат нищо полезно, но за по-голямата част от компаниите личният сайт е много важен и ефективен маркетингов инструмент, ориентиран към повече продажби. Ние ще изброим няколко причини, поради които един сайт може да бъде такъв мощен инструмент.

8 причини да имате собствен уеб сайт

  • 24/7 достъпен бизнес – Много хора са активни в интернет и през нощта, което е добре за бизнеса, защото сайтът ни не спи. Той е отворен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, дори в почивни дни и празници. Сайтът е нещо като служител, който работи денонощно. При това евтино!

  • Онлайн търсене – В ерата на технологиите хората търсят информация чрез далеч по-напреднали начини от традиционните средства за комуникация. Те търсят да закупят стоки или услуги онлайн най-вече с помощта на търсачки като GoogleBingYahoo! и др. Вашият бизнес трябва да бъде на няколко кликвания от пръстите на клиента.

  •  Конкурентоспособност – Ако сте в пряка бизнес конкуренция с ваш колега, който има сайт, то той има голямо предимство пред вас, особено ако сайтът им бива поддържан качествено и дава резултати.

  •  Уеб страницата спомага за привличане на все повече нови клиенти – Според изчисления, свързани с малкия бизнес, 50 % от продажбите в интернет, са от нови клиенти, което доказва, че ако фирмата ви има сайт, продажбите ви се увеличават и привличате все повече нови нови клиенти. Това се дължи и на факта, че продуктите/услугите ви са много по-лесно достъпни за потребителите.

  • Уеб сайтовете не са само местни – те са глобални – Най-малките предприятия са в състояние да продават или извършват услуги само в своя регион на пребиваване, в най-добрия случай – в областта. Ако представите вашите продукти или услуги чрез уеб сайт, те ще бъдат достъпни не само за региона, а за цялата страна, дори за целия свят. Защото интернет е достъпен за всички. Чрез куриери можете да снабдявате с продуктите си хора, които живеят на другия край на света.

  • Достъп до широка аудитория – Знаете ли, че според последни изчисления над 45% от домакинствата в България имат достъп до интернет? Над 3.400 млн. българи са в  интернет. В световен мащаб пък ползващите интернет са 2.100 млрд.,  като с всеки изминал ден броят им се увеличава!
  • Малките фирми със сайт имат по-високи приходи –  Според някои изчисления малките предприятия, които имат уеб страници, печелят средно с около $1,07 повече от тези, които не използват интернет реклама или нямат уеб сайт, което се равнява на 39% по-високи приходи.

  • Уеб сайтът засилва доверието на клиента и корпоративния имидж – С професионален сайт в интернет вие ще подобрите впечатлението на клиентите по отношение на вашия бизнес и на свой ред те ще изградят доверие към вашата фирма или организация.

Причините, изброени по-горе, са достатъчен аргумент за необходимостта на всеки един бизнес от уеб сайт. Ние сме готови да създадем и оптимизираме ваш професионален уеб сайт. Нека ви помогнем да разширите бизнеса си и да го направим достъпен за цял свят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *